Skip to main content

Adolescenți

Ca și adolescent, treci printr-o perioadă din viața ta plină de schimbări atât la nivel interior, cât și fizic.

teenagers-page

Aceste schimbări pot deveni stresante. Sânii încep să ți se dezvolte și începe să-ți apară păr pe picioare, mâini și în zonele intime. Este posibil să-ți apară coșuri și să nu fi întotdeauna în cea mai bună stare a ta. Corpul tău va începe să producă secreții vaginale și vei avea prima menstruație. Aceste schimbări te pot face să te simți nesigură, dar este complet normal. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre cum să faci față tuturor schimbărilor care apar pe măsură ce corpul tău se dezvoltă.

All_about_periods

Totul despre menstruație

Cel mai frecvent, prima menstruație apare în jurul vârstei de 11 sau 12 ani, însă poate apărea oricând între 8 și 16 ani. Așadar, s-ar putea să îți înceapă menstruația mai devreme sau mai târziu față de prietene tale. Cu siguranță nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu acest lucru. Orice moment între 8 și 16 ani este complet normal. Fiecare menstruație durează, în general, între trei și cinci zile, deși poate fi și mai mult sau mai puțin. De asemenea, se poate întâmpla ca menstruația să nu dureze întotdeauna același număr de zile în fiecare lună, mai ales în primii ani.

Ce se întâmplă pe parcursul ciclului menstrual?

Un ciclu durează, în general, aproximativ o lună (media este de 28 de zile), dar poate fi mai scurt sau mai lung. La începutul ciclului, mucoasa uterului crește, astfel încât, teoretic, este gata să primească un ovul fertilizat. Dacă nu există niciun ovul fertilizat, corpul tău renunță la acest strat de mucoasă în exces, ceea ce face ca menstruația să înceapă. Menstruația este modul în care corpul tău scapă de un strat de sânge și țesut. Sângele menstrual poate avea culori diferite, de la roz deschis la roșu închis, în funcție de stadiul în care te afli în perioada menstruală. De asemenea, menstruația ta poate fi foarte ușoară, cu doar o mică pierdere de sânge, sau abundentă. De asemenea, fluxul are tendința de a fi mai abundent în primele zile ale menstruației, iar ulterior acesta scade.

Lactacyd_menstruation_cycle
Lactacyd_Intimate tips_tampons&pads

Igiena intimă pe parcursul menstruației

Igiena intimă este importantă înainte, în timpul și după menstruație. Aceasta te va ajuta să eviți orice disconfort și, de asemenea, să te asiguri că nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu mirosurile neplăcute, astfel încât să te simți fresh și confortabilă pe tot parcursul zilei. Un lucru pe care te poți baza sunt loțiunile blânde pentru igienă intimă de la Lactacyd®, care au fost special dezvoltate pentru a curăța și împrospăta zonele intime într-un mod delicat. Deoarece au pH acid și conțin acid lactic, nu vor perturba nivelul natural de aciditate al corpului tău, ceea ce este important pentru menținerea echilibrului zonelor intime. Acest lucru este valabil și în cazul șervețelelor intime de la Lactacyd®. Super confortabile și la îndemână pentru a le lua cu tine oricând și oriunde.

Ce sunt secrețiile vaginale?

Secrețiile vaginale sunt complet normale și prezente în rândul tuturor femeilor. Corpul tău produce aceste secreții pentru a menține vaginul curat și umed. De fapt, dacă interiorul vaginului tău devine prea uscat, poate duce la infecții vaginale. Secrețiile te protejează de acestea. Secrețiile vaginale normale sunt clare, netede sau cremoase și au un miros ușor. Atunci când le găsești pe lenjeria intimă, aceste secreții pot avea uneori un aspect puțin granulat, dar asta nu înseamnă că ar exista o problemă.

Secrețiile în timpul ciclului menstrual

În timpul ciclului menstrual - adică la câteva săptămâni după ce a început ultima menstruație - corpul tău va produce probabil mai multe scurgeri. Acest lucru are legătură cu ovulația, ceea ce înseamnă că un ovul este matur și este eliberat de unul dintre cele două ovare. Acest lucru poate face ca secrețiile tale vaginale să devină un pic mai groase. Folosirea unei loțiuni de îngrijire intimă potrivită pentru uz zilnic - cum ar fi Lactacyd® Zilnică - te poate ajuta să te simțiți revigorată în zilele în care ai mai multe secreții.