Skip to main content

Cum poți avea grijă de sănătatea ta intimă înainte, în timpul și după contactul sexual?

Așa cum activitățile zilnice cum ar fi sportul, purtarea hainelor strâmte sau schimbările hormonale pot afecta echilibrul florei tale vaginale, sexul poate avea și el un efect asupra naturii acide a zonelor intime, făcându-te astfel mai predispusă la infecții și iritații. În acest articol, poți afla mai multe despre cum să ai grijă de sănătatea ta intimă înainte, în timpul și după contactul sexual.

Lactacyd_Intimate tips_top banner_sexuality
Lactacyd_Intimate tips_pH graph

Igiena intimă & sexul

Este important să ai grijă de igiena ta intimă de fiecare dată când faci sex. Pentru a evita infecțiile tractului urinar, este bine să urinezi imediat după contactul sexual. Frecarea din timpul actului sexual poate face ca bacteriile să ajungă în uretră iar, dacă acestor bacterii li se oferă timp să se înmulțească, pot ajunge în vezica urinară și apoi pot provoaca infecții. Urinând după actul sexual, poți elimina aceste bacterii foarte repede.

În plus, te poți clăti cu apă sau îți poți curăța zonele intime cu un produs de îngrijire adecvat, cum ar fi loțiunile de îngrijire Lactacyd®. Cu produsele delicate de la Lactacyd® te poți asigura că există cât mai puține perturbări ale echilibrului microflorei. Consultă articolul cu mai multe sfaturi despre cum să-ți îngrijești sănătatea intimă în fiecare zi.

Mirosurile vaginale de după sex

Sperma poate influența pH-ul din zonele intime. Zona intimă are în mod normal un pH cuprins între 3,8 și 4,5, în timp ce pH-ul spermei este puțin mai ridicat - în medie 7,0. Astfel, atunci când sperma intră în contact cu secrețiile vaginale, este posibil ca aceasta să provoace un anumit miros. Dacă zonele tale intime sunt sensibile sau dacă ai un sistem imunitar slăbit, echilibrul natural poate fi perturbat. Pentru a rămâne cu o senzație plăcută și proaspătă imediat după contactul sexual, poți folosi Lactacyd® Șervețele Intime Fresh. Acestea readuc echilibrul natural al zonei intime. Dacă mirosul este foarte puternic sau dacă miroase a pește, este indicat să te adresezi medicului tău de familie sau ginecologului, deoarece acest lucru poate indica o infecție vaginală care trebuie tratată.

Lactacyd_Wipes
Suggested Products