Skip to main content

Sfaturi pentru o sănătate intimă optimă

O igienă intimă bună este importantă pentru a te ajuta să te simțiți relaxată și să eviți orice afecțiune vaginală. Iată mai jos câteva sfaturi privind îngrijirea ta intimă zilnică pentru a te asigura că ai o sănătate feminină optimă.

Lactacyd_Home_Banner
Lactacyd_Intimate tips_pH graph

Folosește produsele potrivite

Din moment ce zona ta intimă este sensibilă, este important să alegi produse de îngrijire care conțin ingrediente croite special pe nevoile corpului feminin. Folosește întotdeauna produse special concepute pentru igiena intimă, cum ar fi loțiunile de îngrijire Lactacyd®. Datorită faptului că pH-ul zonelor intime este mai acid decât cel al restului pielii, săpunul obișnuit, gelul de duș și șamponul pot perturba echilibrul acid din zona intimă.

Folosește-ți mâinile

Ai grijă dacă folosești un prosop de baie sau un burete atunci când te speli. Datorită texturii lor spongioase, prosoapele de spălat și bureții pot găzdui bacterii și ciuperci. Dacă îi folosești, schimbă-i în mod regulat și spală-i la o temperatură ridicată. Este mai bine să-ți curăți părțile intime spălându-le, pur și simplu, ușor cu mâinile.

hands
clean_in_moderation

Curăță cu moderație

Corpul tău se menține în permanență în echilibru și poate reacționa chiar și la cele mai mici schimbări. Expunerea excesivă la produsele de tip săpun - inclusiv la spumă de baie - poate duce la infecții, la uscăciunea zonei intime și la disconfort. Dușurile vaginale sau orice altă formă de curățare internă nu sunt recomandate. Este suficient să curățați partea exterioară a zonei intime, deoarece interiorul se poate menține curat de la sine.

Schimbă tampoanele și absorbantele în mod regulat în timpul menstruației.

Sângele are un pH alcalin, ceea ce poate afecta aciditatea naturală a vaginului. Acest lucru înseamnă că, în timpul menstruației, echilibrul zonelor intime este mai vulnerabil la perturbări. Înlocuiește regulat tamponul sau absorbantul sanitar și alege protecție cu cel mai mic nivel de absorbție care să fie însă suficient pentru fluxul sanguin. Folosirea unei protecții cu absorbție excesivă poate provoca fricțiuni sau uscăciune. Pentru mai multe informații, consultă și articolul despre igiena intimă în timpul menstruației.

Lactacyd_Intimate tips_tampons&pads
clothes

Lasă-i corpului tău spațiu să respire

Purtarea hainelor strâmte sau de țesături care nu permit corpului să respire - cum ar fi poliesterul - poate crea un mediu cald și umed care provoacă fricțiune și iritații în jurul vulvei. Pentru a evita iritațiile sau infecțiile, poartă haine lejere, respirabile, confecționate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul. Marginile din dantelă, chiloții și colanții sintetici pot provoca, de asemenea, iritații și frecare.

Vizitează-ți regulat ginecologul

Începând cu vârsta de 18 ani, trebuie să mergi la ginecolog în mod regulat pentru a verifica dacă există infecții, anomalii și cancer de col uterin. Aceste controale sunt de obicei foarte rapide și nedureroase.

visit_gynecologist
bathroom

Mergi la toaletă după actul sexual

Urinatul înainte și după sex ajută la prevenirea infecțiilor urinare. Acestea pot apărea atunci când germenii din vagin sunt împinși în uretră în timpul contactului sexual. De asemenea, spală-te întotdeauna pe mâini înainte și după sex pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Mai multe sfaturi despre menținerea unei bune sănătăți intime în timpul sexului pot fi găsite în articolul despre sexualitate și importanța unei bune igiene personale.