Skip to main content

Igiena personală zilnică

O igienă generală adecvată este un element de bază pentru un stil de viață sănătos. Dușul, spălarea dinților și a mâinilor sunt de regulă tot ce facem pentru a ne menține sănătoși. Igiena noastră intimă merită, de asemenea, o atenție adecvată.

Lactacyd_Home_Banner

Practicarea unei igiene personale bune și regulate folosind Lactacyd® te poate face să te simți fresh și încrezătoare, chiar și în timpul menstruației. Deoarece produsele Lactacyd® conțin acid lactic natural - care este în mod natural prezent în zonele tale intime - acestea îți susțin flora intimă și ajută la menținerea echilibrului zonei intime. Formula delicată, fără săpun, este atât de blândă încât o poți folosi în fiecare zi. Citește mai jos mai multe despre cum poți avea grijă de sănătatea ta intimă în fiecare zi.

Lactacyd_Intimate tips_pH graph

Păstrarea florei intime în echilibru

Flora intimă a vaginului este formată din numeroase bacterii și alte microorganisme. Aceste microorganisme trăiesc în echilibru unele cu celelalte și formează împreună o barieră de protecție. Cu toate acestea, dacă echilibrul este perturbat, zona ta intimă poate deveni mai susceptibilă la infecții. De aceea, este important să folosești produse care nu perturbă echilibrul natural al organismului tău sau care pot ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului intim, dacă este necesar.

Utilizarea Lactacyd® Clasic pentru îngrijirea intimă este ideală pentru igiena ta zilnică. Dacă ești predispusă la infecții, poți folosi Lactacyd® Pharma Prebiotic Plus. Această loțiune de igienă intimă este destinată întăririi microflorei naturale a organismului tău. Dacă pielea ta este sensibilă sau ușor iritată, atunci îți recomandăm Lactacyd® Sensitive sau Lactacyd® Pharma Sensitive. Aceste loțiuni de îngrijire au fost dezvoltate special pentru zonele intime sensibile și ușor iritate.

Îngrijirea intimă în timpul menstruației

În timpul menstruației, echilibrul natural al zonei intime este temporar perturbat de pierderea de sânge. Deoarece produsele Lactacyd® conțin acid lactic natural - o substanță care apare în mod natural în zonele intime - acestea susțin flora intimă și ajută la menținerea echilibrului acesteia. Lactacyd® Fresh menține o senzație de prospețime suplimentară în această perioadă. Lactacyd® Pharma Antibacterian întărește rezistența naturală a zonelor tale intime, ajutând în același timp la prevenirea apariției mirosurilor neplăcute.

Lactacyd_Intimate tips_tampons&pads

Sfaturi pentru perioada din timpul menstruției

Ai grijă de tine în mod regulat

Curăță-ți zonele intime la exterior cel puțin o dată pe zi pentru a păstra prospețimea și a evita orice miros. Spală-te pe mâini înainte și după folosirea toaletei, când îți înlocuiești tamponul sau absorbantul igienic și după ce te ștergi.

Folosește produsul potrivit

Deoarece pielea vaginului este mai sensibilă decât cea a altor părți ale corpului, este important să folosești întotdeauna un produs special conceput pentru îngrijirea intimă. Acest lucru se datorează faptului că săpunul obișnuit sau gelul de duș pot perturba flora naturală și aciditatea zonei intime.

Ai grijă la ceea ce porți

Evită să porți haine strâmte sau țesături sintetice care nu-ți lasă corpul să respire. Hainele strâmte pot crește umiditatea și temperatura din zonele intime și, astfel, îți pot irita pielea, așa că este mai bine să porți lenjerie intimă din bumbac și haine largi. În acest fel, vei rămâne cu o senzație de prospețime și vei menține zona uscată.

Înlocuiește regulat absorbantele sau tampoanele

Folosirea aceluiași absorbant sau tampon pentru prea mult timp crește riscul de infecție. De asemenea, expunerea la un absorbant umed pentru prea mult timp îți poate irita pielea. Dacă folosești tampoane, cel mai bine este să alegi o protecție cu cel mai mic nivel de absorbție, dar care să fie totuși potrivită pentru fluxul de sânge menstrual. Folosirea unei protecții cu absorbție prea mare poate provoca fricțiune sau uscăciune.

Șterge-te din față în spate

Încearcă să-ți ștergi vaginul și anusul separat și întotdeauna șterge-te mai întâi în partea din față și apoi în cea din spate. Acest lucru reduce riscul de a transfera bacteriile dăunătoare care pot provoca infecții vaginale.

Folosește prezervativul

Sexul neprotejat crește șansele de transmitere sau de infectare cu boli care se transmit prin sânge, cum ar fi HIV și hepatita B. Așadar, la orice contact sexual, cel mai indicat este să folosești un prezervativ.